Ізраїльський банк виграв суд у фальшивомонетників у питанні порушення авторських прав

В Ізраїлі банк виграв прецедентний цивільний позов, в рамках якого зажадав від фальшивомонетників виплати компенсації за порушення авторських прав у сумі 550 тисяч шекелів, (за нинішнім курсом НБУ це понад 4 мільйони гривень, або приблизно 135 тисяч доларів).

Про це повідомляє сайт newsru.co.il.

Як з’ясувалося в ході розслідування, засуджені придбали в 2017 році обладнання для підробки банкнот і протягом декількох років друкували купюри номіналом у 200 шекелів, доки їх не затримали.

Мировий суд ізраїльського міста Ашкелон затвердив позасудову угоду між ізраїльським банком і засудженим фальшивомонетником Рої Бар-Ейтаном, в рамках якого Бар-Ейтан визнав себе винним в порушенні авторських прав і погодився виплатити Банку Ізраїлю 150 тисяч шекелів компенсації.

Партнера Бар-Ейтана, Яакова Морсіано, який відмовився піти на компроміс, суд зобов’язав виплатити банкові 400 тисяч шекелів компенсації.

В Україні найчастіше підробляють купюри номіналом 200 та 500 гривень, 100 доларів та 100 євро. Про це повідомляв  заступник начальника управління — начальник відділу протидії злочинам у фінансовій,банківський сферах та зовнішньоекономічній діяльності Департаменту захисту економіки Національної поліції України Руслан Стрембіцький . За його словами, найчастіше підробки виявляють під час обміну валют та при вилученні грошей з банкоматів та терміналів.

Цікаво, що лідирують за кількістю виявлення фальшивих купюр Одеська область та західна Україна.