В Угорщині відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні

16 листопада в місті Сегед (Угорщина) відкрили пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Угорщини.

У церемонії відкриття взяли участь посол України в Угорщині Любов Непоп та парламентський держсекретар міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр.

“Протягом останніх десятиліть Україна пройшла навіть більше випробувань, ніж угорці”, – підкреслив Мадяр.

Крім того, угорський держсекретар заявив, що Голодомор в Україні був експериментом влади Радянського Союзу, яка хотіла зламати українців шляхом заморення голодом.

“Україна вистояла у цьому випробуванні, і в 90-х роках здобула незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, подібно до угорців, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ є настільки сильним, щоб не йти проти когось для того, щоб зміцнити власну ідентичність”, – заявив Мадяр.

За словами Непол, пам’ятник було встановлено у центрі міста на Домській площі в парку центрального собору, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини.

“Вірю, що і в усіх інших життєвих ситуаціях ми так само стоятимемо пліч-о-пліч, разом вшановуючи жертв трагедій минулого, протидіючи нинішнім і запобігаючи майбутнім загрозам” – підкреслила посол.