ТВК по 28 листопада прийматимуть документи для реєстрації кандидатів на місцевих виборах

Територіальні виборчі комісії (ТВК) по 28 листопада прийматимуть документи для реєстрації кандидатів на місцевих виборах у 123 об`єднаних територіальних громадах.

Про це повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії.

”Сьогодні, 19 листопада, відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 28 листопада включно. Водночас, до 29 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

Також зазначається, що згідно з поданими до ЦВК документами у вказаних перших місцевих виборах зможуть взяти участь місцеві організації 46 політичних партій.
Перелік цих партій оприлюднено на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, призначені на 23 грудня, відбудуться у 123 обʼєднаних територіальних громадах (ОТГ) (15 міських, 21 селищна, 87 сільських ОТГ) у 21 області України. До складу цих 123 ОТГ увійшли 511 місцевих рад (міських – 15, селищних – 25, сільських – 471).

За попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 685 тисяч виборців.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК розподілом субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на їх підготовку і проведення, становить 31 млн 51 тис. 500 грн.
Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених виборах 18-ти громадським організаціям.

У ЦВК нагадали, що протягом трьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 29 квітня 2018 року в Україні було призначено 707 перших місцевих виборів в об`єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 23 грудня загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 830.