Бойка і Льовочкіна виключили з ”Опоблоку”‘

З фракції “Опозиційного блоку” виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна через неузгоджену з партією угоду з політсилою “За життя”.

Про це заявив співголова депутатської фракції парламенту Олександр Вілкул у Верховній Раді.

“Фракція розглянула питання про незаконну діяльність депутата Бойка під час підписання угоди з партією “За життя” без рішення з’їзду. В результаті прийнято рішення про виключення Бойка і Льовочкіна за зраду інтересів виборців і порушення партійної етики партії”, – пояснив Вілкул.

В коментарі журналістам, Бойко заявив, що “Опозиційний блок” залишається у минулому.

“Ми йдемо далі і створюємо депутатську групу “Опозиційна платформа – За життя”. Така парламентська група буде створена у парламенті у найближчий час”, – сказав нардеп.

За його словами, це правильний крок, оскільки опозиція має об’єднатися і бути реальною противагою “корупційній владі”.

Бойко додав, що до новоствореної парламентської групи приєднається також частина опоблоківців, а також депутати з інших груп і фракцій.

Як зазначив голова партії “За життя” Вадим Рабінович, який також є ініціатором опозиційної платформи, планується створити найбільшу групу у парламенті.

“Ми будемо її розширювати за рахунок інших депутатів. Ця платформа націлена на війну з владою. І скоро ви побачите нові прапорці і нові обличчя”, – сказав Рабінович.

Бойко був співголовою фракції, а Льовочкін – заступником голови фракції.

Про виключення цих депутатів із фракції також ще має оголосити у сесійній залі голова Верховної Ради Андрій Парубій.

17 листопада стало відомо, що новостворена “Опозиційна платформа – За життя” висунула кандидатуру екс-регіонала Юрія Бойка для участі в президентських виборах.

Кандидатуру Бойка підтримав кум російського президента Володимира Путіна та голова політради партії “За життя” Віктор Медведчук, а також лідер партії “За життя” Вадим Рабінович, якого раніше називали ймовірним кандидатом в президенти.

Вони назвали Бойка єдиним кандидатом від сили, що “буде представляти інтереси жителів Південного Сходу, російськомовного населення і всіх тих, хто розуміє необхідність кардинальної зміни політики нинішньої влади”.

Сергій Льовочкін та Юрій Бойко вважаються соратниками відомого бізнесмена Дмитра Фірташа.

Представники партії “Опозиційний блок”, яких вважають близькими до бізнесмена Рината Ахметова, висунення Бойка на президентські вибори сприйняли без ентузіазму.

Зокрема, співголова партії Борис Колесніков назвав створення “Опозиційної платформи – За життя” – “особистою ініціативою депутата Юрія Бойка”, не узгодженою з іншими членами партії та не легітимізованою з’їздом партії.

“Ми – послідовні прибічники консолідації опозиційних сил та висування єдиного кандидата у президенти. Авторитетного представника промислових і підприємницьких кіл, місцевого самоврядування, здатного перемогти на виборах, а не кандидата, що є підстилкою для нинішньої влади”, – заявив Колесніков.

Ймовірним кандидатом, якого “Опозиційний блок” може висунути на виборах експерти називають Олександра Вілкула. У південних та східних регіонах України уже відбувається активна агітація за цього політика.