Кількість жертв нападу на гей-клуб в Орландо зросла до 50 осіб

У результаті нападу озброєного чоловіка на гей-клуб Pulse в місті Орландо (штат Флорида, США) загинуло щонайменше 50 осіб. Передає DW.

Про це у це у неділю, 12 червня, повідомив мер міста Бадді Даєр. За його даними, ще 53 особи були госпіталізовані. Начальник місцевої поліції Джон Міна підтвердив, що загинули 50 людей.

Нападник – американець з афганським корінням

Між тим стало відомо, що нападником виявився американський громадянин афганського походження. Про це повідомив телеканал CBS News. За даними телеканалу, нападника звати Омар Матін. Його батьки – афганці. А сам він народився 1986 року та проживав місті Порт-Сент-Люсі, що теж розташоване у Флориді.

Згідно з повідомленням, Матін не мав досі жодного кримінального минулого. Водночас слідчі намагаються встановити, чи не було у нього зв’язків з ісламістськими екстремістами.

Афганське коріння нападника підтвердив й голова підкомітету Палати представників Конгресу США з контртероризму та розвідки Пітер Кінг.

Як повідомлялося, після того, як озброєний чоловік захопив у заручники відвідувачів клубу, поліція прийняла рішення штурмувати приміщення закладу спецпідрозділом SWAT. Під час штурму нападник відкрив вогонь по заручниках, вбивши багатьох з них.

Бійці SWAT під час штурму ліквідували нападника.

Федеральне бюро розслідувань розцінює цей злочин як теракт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.