Країни G20 зобов’язалися сприяти зростанню економіки

Країни “Великої двадцятки” підтвердили прийняті в підсумковій декларації зобов’язання використовувати всі політичні засоби для досягнення зростання економіки.

“Ми підтверджуємо наше зобов’язання використовувати усі політичні інструменти для досягнення сильного, стійкого, збалансованого і змістовного зростання, а також гарантії для запобігання негативних наслідків фінансових ситуацій шляхом ведення діалогу і застосування активних дій для підвищення економічної довіри”, — йдеться в заяві.

За даними підсумкової декларації, держави-члени G20 відзначили значне зростання економіки, при цьому заявили, що “країни були набагато менш синхронні” в його досягненні, а деякі “ключові фінансові ризики здійснилися”.

Разом з тим, у декларації наголошується, що країни мають намір проводити валютну політику, яка буде підтримувати економічне зростання і регулювати стабільність цін, а також податкову політику, яка дозволить перебудувати капітал необхідним чином для підвищення росту економіки.

Країни також підтвердили зобов’язання щодо обмінного курсу валют, прийнятого міністерствами фінансів і керівниками Центральних Банків у минулому березні, і заявили про прийняття “Плану дій Буенос-Айреса”.