Нова глава ХДС планує переглянути міграційну політику Меркель

Німецький політик Аннегрет Крамп-Карренбауер, в п’ятницю, 7 грудня, стала новим головою Християнсько-демократичного союзу (ХДС), має намір переглянути міграційну політику своєї попередниці на цій посаді, канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це Крамп-Карренбауер заявила в неділю в інтерв’ю газеті Bild am Sonntag.

“У січні я має намір провести бесіду на тему міграції та безпеки з експертами і критиками політики щодо мігрантів і біженців, щоб виробити конкретні кроки для поліпшення ситуацію в цьому питанні”, – сказала вона. За її словами, на результати цієї зустрічі буде спиратися програма ФРН на наступних виборах до Європарламенту.

Аннегрет Крамп-Карренбауер називають ставленицею Ангели Меркель. Вона схвалювала міграційну політику канцлера, яка виступала проти одностороннього введення обмеження на число мігрантів. Однак останнім часом Крамп-Карренбауер все частіше висловлюється за більш жорсткі заходи в цій області.

Вибори до Європарламенту відбудуться у травні 2019 року. Партія, яка набере більшість, отримає право призначити главу Єврокомісії. На останніх виборах у 2014 році, як і протягом останніх 30 років, перемогу на виборах здобула “Європейська народна партія”, що об’єднує центристські і хритианско-демократичні політичні партії ЄС.