Президент підписав закон щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів”, реєстр. №9260.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Законом збільшуються з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%. А ось на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення, встановлюється нульова ставка акцизного податку.

Крім того, з 1 липня вдосконалять електронну систему контролю за обігом палива, що дозволить збільшити надходження акцизного податку на паливо.

Ставка податку на викид двоокису вуглецю з 1 січня 2019 року зросте з 0,41 грн/тонну до 10 грн/тонну. Відповідно до закону, будуть збільшені ставки рентної плати за користування надрами для видобутку нафти і конденсату на 2%: з 29% / 14% до 31% / 16% (у залежності від глибини залягання) і залізної руди на 0,8% – з 8 до 8,8%.

Підкреслимо також, що закон передбачає оподаткування податком на додану вартість закордонних посилок вартістю від 150 євро протягом першого півріччя і від 100 євро – з 1 липня.

Нагадаємо, 23 листопада ВР ухвалила в другому читанні законопроект №9260 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів”.