Суд відмовив “Грінпісу” у вимозі зупинити проект “Північний потік-2”

Московський районний суд Санкт-Петербурга відмовив у задоволенні позову екологічної організації “Грінпіс Росія” до компанії Nord Stream 2, оператору будівництва “Північного потоку-2”.

Про це повідомляє об’єднана прес-служба судів Санкт-Петербурга в своєму Telegram-каналі в понеділок, 10 грудня.

Російське відділення міжнародної екологічної організації Greenpeace вимагав заборонити будівництво газопроводу “Північний потік-2” на території природоохоронної зони – державного заказника “Кургальский”. На думку екологів, в результаті будівництва, зокрема, протягом 3,7 км будуть повністю вирубаний ліс, знищений рослинний покрив у смузі шириною від 30 до 60 метрів.

Будівництво газопроводу, як вважає Greenpeace, може призвести до порушення середовища перебування об’єктів тваринного світу і рослин, занесених до червоної книги Росії і Ленінградської області, а також порушить “права невизначеного кола осіб на сприятливе навколишнє середовище”, йдеться далі в повідомленні суду.

“З декількох можливих маршрутів газопроводу Nord Stream 2 вибрала найменш екологічний: через найцінніші ділянки природного заказника, – наголошується на сайті відділення Greenpeace в Росії. – Крім того, компанія приступила до робіт у квітні – в сезон гніздування птахів, коли вони вкрай вразливі”. Збиток дикій природі від цього будівництва, згідно із затвердженими Мінприроди методиками, досягає 2,16 млн рублів, відзначає організація.

Газопровід, будівництво якого здійснюється низкою російських і європейських компаній, повинен бути прокладений по Балтійському морю паралельно з вже існуючим “Північним потоком”. Роботи планується завершити в 2019 році.