Стрілянина у центрі Страсбурга – двоє загиблих

У французькому місті Страсбург увечері в вівторок, 11 грудня, відбулася стрілянина поблизу різдвяного ринка.

Місцева префектура повідомила у Twitter, що стрілянина сталася близько 20 години, і що загинула одна людина. Усіх постраждалих відвезли до лікарень. Згодом поліція підтвердила інформацію про двох загиблих і щонайменше 11 поранених, передає dpa. Правоохоронці припускають, що напад має терористичне підґрунтя, пише DW.

Президент Франції Еммануель Макрон відрядив до Страсбурга міністра внутрішніх справ Крістофа Кастанера, повідомляє AFP з посиланням на Єлисейський палац.

Поліція ідентифікувала підозрюваного зловмисника і намагається його спіймати. За останніми даними, як повідомляє агенція AFP з посиланням на поліцію, солдати стріляли в імовірного нападника під час переслідування. Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер заявив, що  підозрюваний відомий поліції у зв’язку зі злочинною діяльністю, що не пов’язана з тероризмом.

Кореспондент DW, який перебуває в Європарламенті, повідомив, що виходи з будівлі зачинені й нікого не випускають. Він звернув увагу на те, що вдень поліція ретельно оглядала особисті речі й сумки людей, які прямували до центру міста. Цього тижня в місті відбуваються пленарні засідання Європарламенту, тому там перебувають сотні депутатів і їхніх співробітників, а також журналісти.

Ще один один журналіст повідомив про евакуацію в центрі міста. Репортер з посиланням на місцевих військових повідомив про п’ятьох поранених.