Парубій закликав корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим з Україною

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим з Україною.

Як повідомляє прес-служба Апарату ВР, в рамках офіційного візиту до Сеулу Парубій провів зустріч зі спікером Національної асамблеї Республіки Корея Муном Хі-Сангом.

«Андрій Парубій закликав голову парламенту Кореї та корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим з Україною, посилаючись на той факт, що вже дванадцять років корейські громадяни можуть відвідувати Україну без віз», – йдеться у повідомленні.

Парубій наголосив, що не існує жодної загрози нелегальної міграції з України до Кореї, адже вже півтора роки діє безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом, і жодна країна ЄС не висловила зауважень до Української держави.

Також голова ВР закликав корейський бізнес приходити з інвестиціями на український ринок. Зокрема, найперспективнішими секторами економіки для українсько-корейської співпраці спікер назвав ІТ-сектор та аграрний.

Парубій запросив Муна Хі-Санга відвідати Україну з офіційним візитом. Наприкінці зустрічі сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння між українським та корейським парламентами.