Кабмін схвалив угоди про надання Україні технічної допомоги від ЄС

Кабінет міністрів схвалив низку угод про надання Україні технічної допомоги Європейського Союзу в розмірі 167 млн євро, повідомила прес-служба Кабміну.

Європейський Союз надасть технічну допомогу в рамках чотирьох програм. Зокрема, за ”Програмою розширення контактів між людьми ”Дім Європи” між Україною та Європейською комісією, строком на 8 років, виділяється 18 млн євро.

”Мета програми – залучення технічної допомоги з боку ЄС для сприяння налагодженню контактів, професійних зв`язків, культурного обміну між громадянами країн ЄС та України”, – йдеться в повідомленні.

У рамках цієї угоди будуть профінансовані професійний обмін шляхом організації короткострокових стажувань у країнах-членах ЄС, підтримка програмного та інформаційного центру ”Дім Європи”, створення спеціального вікна для розширення можливостей для участі України в програмі Erasmus+, забезпечення відшкодування 50% від суми внесків України у програму ”Креативна Європа” на 2018-2020 роки.

Крім того, Кабмін схвалив угоду про фінансування ”Програми підтримки енергоефективності в Україні – EE4U-II”, за якою буде виділено 54 млн євро. Метою програми є підвищення енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів, а також зниження рівня викиду парникових газів в Україні.

Також, уряд схвалив угоду про фінансування Програми технічного співробітництва 2018 року із загальним бюджетом 37 млн євро для залучення фінансування з боку ЄС для підтримки України в імплементації Угоди про асоціацію/Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Кабінет міністрів також ухвалив проект угоди про фінансування заходів ”EU4Skills: Кращі навички для сучасної України” щодо реформування та модернізації системи професійно-технічної освіти в Україні. Загальний бюджет проектів становить 58 млн євро.