Нардеп Надія Савченко заявила про часткову втрату слуху і зору

Арештована нардеп Надія Савченко припинила сухе голодування і заявила про часткову втрату слуху і зору.

Про це оголосив суддя Шевченківського районного суду Києва.

Суддя зачитав заяву Савченко, яку вона подала в суд. Суд мав розглянути клопотання про продовження їй запобіжного заходу, однак Савченко не доставили на засідання через погіршення здоров’я.

“Сьогодні у мене перший день виходу з сухе голодування тривалістю 7 діб. Фізично я не можу брати участь в засіданні суду за часткової втрати зору та слуху”, – зачитав суддя заяву Савченко.

Савченко важко ходити через запаморочення.

Cьогодні, 13 грудня, суд переніс на 17 грудня засідання у справі Надії Савченко черех її погане самопочуття. Зазначимо, що запобіжний захід Надії Савченко діє до 24 грудня.

Aрештована нардеп Надія Савченко повідомила, що 13 грудня припиняє сухе голодування.

Савченко підозрюють у підготовці терактів у Верховній Раді та урядовому кварталі Києва. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має всі докази того, що Савченко планувала озброєний державний переворот, який призвів би до масових жертв серед мирного населення. Зокрема, за даними ГПУ, планувався обстріл Києва з гранатомета. Її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на президента України Петра Порошенка.

25 вересня Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження строків ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Савченко та її адвокатам. Прокуратура просила обмежити 25 календарними днями строк ознайомлення для підозрюваної та її адвокатів з матеріалами “справи Савченко – Рубана”. Прокурори вважали, що більше часу знадобиться на сам розгляд справи.