Гліщинська, яку віддали Росії замість політв’язнів, працювала помічницею депутата

Підозрювана у сепаратизмі українка Олена Гліщинська, яку у вівторок обміняли на українських політв’язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, була помічницею депутата групи “Відродження” Віталія Барвіненка.

Про це повідомив народний депутат БПП Сергій Лещенко.

“Звинувачена в сепаратизмі організатор так званої “Народної ради Бессарабії” Олена Гліщинська, яку вислали до Росії, обмінявши на Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, виявилася… помічником депутата Віталія Барвіненка (група “Відродження”) у двох скликаннях”, – написав він на Facebook.

Згідно з інформацією, Гліщинська працювала помічницею депутата у Верховній Раді шостого скликання на громадських засадах, а у парламенті сьомого скликання – на платній основі.

14 червня українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, які були засуджені російським судом, обміняли на одеських організаторів і учасників так званої “Народної ради Бессарабії” Олену Гліщинську та Віталія Діденка.

Директора телекомпанії “Нова хвиля” Олену Гліщинську арештували співробітники СБУ в квітні 2015 року. Півтора місяці тому в СІЗО у неї народився син. Крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

Діденко – головний редактор сайту “Інфоцентр”. Суд засудив його до трьох років обмеження волі, зараз справа перебуває в апеляції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.