Запорізький аеропорт візьме $10 мільйонів кредиту на будівництво терміналу

КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» візьме кредит в державному банку на 10 млн доларів.

Про це заявив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

«Сьогодні рівно рік, як ми будуємо новий пасажирський термінал запорізького аеропорту. Це найважливіший і наймасштабніший для розвитку міста проект. Його відкриття сприятиме збільшенню кількості пасажирів. Є впевненість, що в наступному році ми завершимо будівництво і відкриємо нові повітряні ворота», – сказав Буряк.

За його словами, днями КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» отримало згоду від державного банку на видачу кредиту в сумі 10 млн доларів.

«Буде знято навантаження з бюджету міста. Відсотки за кредитом буде виплачувати аеропорт», – зазначив мер.

На сьогодні загальний бюджет будівництва становить близько 530 млн грн, 350 млн з яких було закладено в бюджеті Запоріжжя на 2018 рік.

Згідно з проектом, площа терміналу складе понад 12 тис. квадратних метрів. Він зможе обслуговувати 400 пасажирів на годину (в тому числі, 250 пасажирів на годину, міжнародний сектор, 150 пасажирів на годину – внутрішній). Термін здачі об’єкта – четвертий квартал 2019 року.

«Пропускна спроможність чинного терміналу – близько 400 тисяч пасажирів на рік. Ми плануємо збільшити цю цифру до мільйона. Ми вже ведемо переговори з різними авіакомпаніями. Наприклад, з бюджетною авіакомпанією Wizz Air», – розповів директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський.

На сьогодні каркас терміналу повністю зведений, триває прокладання комунікацій, а також розпочато роботи з монтажу обладнання.