ЄС продовжить санкції щодо Росії на півроку – глава МЗС Франції

Під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу у понеділок, 20 червня, було погоджено рішення щодо продовження санкцій щодо Росії на шість місяців. Як заявив після зустрічі міністрів глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, постійні представники країн ЄС повинні підготувати проект відповідного рішення щодо продовження санкцій 21 червня повідомляє агенція dpa.

Еро зазначив, що саме рішення буде формалізовано під час засідання глав МЗС країн ЄС у п’ятницю, 24 червня. При цьому глава МЗС Франції закликав лідерів ЄС до дискусії з питання майбутнього санкцій проти Росії. “Що я хочу, так це того, щоб на наступному саміті ЄС (28-29 червня – Ред.) ми не лише задовольнились автоматичним продовженням санкцій на шість місяців, але й мали справжні дебати з цього приводу”, – сказав Еро, слова якого наводить AFP.

Французький міністр додав, що питання про скасування санкцій щодо Росії не постане на порядку денному до того моменту, поки Росія не виконає мінські домовленості. “Умови для скасування санкцій не виконані, оскільки мінські домовленості не поважаються і не виконуються”, – зазначив глава МЗС Франції.

Нагадаємо, 17 червня ЄС подовжив дію санкцій відносно анексованого Росією Криму до середини 2017 року.

Джерело:DW

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.