Прикордонники у Львові відкрили меморіальну дошку Кузьмі

Сьогодні, 6 лютого в західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України м.Львів відкрили меморіальну дошку на честь пам’яті лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), який загинув у ДТП в лютому минулого року.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, у заході взяли участь батьки та друзі співака, глава прикордонного відомства Віктор Назаренко, народний депутат України Андрій Антонищак, керівництво та військовослужбовці Західного регіонального управління.

IMG_6701

А.Кузьменко був великим другом прикордонників. Так, У 2006 році співак взяв участь у зйомках програми «Західний кордон». Кузьма цілий день провів у ролі прикордонника на Закарпатті у Чопському прикордонному загоні. Тоді ж співак написав однойменну пісню, яка нині є своєрідною візитівкою регіонального управління, та випустив кліп. Слова з цієї пісні відображені на меморіальній дошці, встановленій в актовій залі Західного регіонального управління.

“Відкриваючи сьогодні меморіальну дошку на честь Андрія Кузьменка, ми підтверджуємо, що він назавжди залишається у нашій прикордонній сім’ї”, – зазначив керівник прикордонного відомства Віктор Назаренко.IMG_5917

За інформацією прес-служби, крім західного кордону Андрій бував і на інших ділянках українських рубежів. Так, у 2010 році на українсько-російському кордоні у Харківській області була записана програма “Кордон держави”, де Андрій Кузьменко спробував себе у ролі ведучого. Саме це ексклюзивне відео, яке не вийшло в ефір, сьогодні презентували у Львові.

Після агресії Росії та подій на сході України Кузьма неодноразово без розголосу приїжджав до військових у зону АТО. Він встиг об’їхати прикордонні підрозділи практично по всій лінії фронту, не жаліючи ні часу, ані грошей, підтримував воїнів.

Крім того, музикант брав участь у розробці дизайну нагороди для воїнів АТО.

А.Кузьменко загинув у ДТП у Дніпропетровській області 2 лютого 2015 року. Президент України Петро Порошенко нагородив його орденом “За заслуги” І ступеня (посмертно).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.