Інтерпол Росії оголосив Ходорковського в міжнародний розшук

Екс-глава “ЮКОСа” Михайло Ходорковський оголошений в міжнародний розшук через Інтерпол у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова.

Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

“Національне бюро Інтерполу в Росії на підставі матеріалів, що надійшли з Генеральної прокуратури Росії і Слідчого комітету РФ, оголосило Ходорковського в міжнародний розшук. Відповідне рішення направлено в центральне бюро Інтерполу в Ліоні”, – сказав співрозмовник.

За його словами, центральний офіс Інтерполу після розгляду відповідного циркуляра з російського бюро цієї міжнародної поліцейської організації повинен включити екс-главу “ЮКОСа” в список розшукуваних.

Раніше екс-олігарх, який перебуває закордоном, був оголошений у федеральний розшук Слідчим комітетом Росії після пред’явлення йому заочного звинувачення в організації вбивства в 1998 році мера Нафтоюганська Пєтухова.

Пєтухов був застрелений 26 червня 1998 року у дорозі на роботу. ЮКОС тоді був містоутворюючим підприємством і у мера нібито виник конфлікт з компанією через несплату податків до місцевого бюджету. Мер вимагав порушити проти компанії кримінальну справу. За організацію вбивства Пєтухова був довічно засуджений екс-керівник відділу служби безпеки “ЮКОСа” Пічугін.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.