Меморандум з МВФ за програмою реформ може бути підписаний після звіту уряду в Раді – джерело

Меморандум з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом щодо другого перегляду чотирирічної програми реформ, що була схвалена і реалізується в Україні з березня 2015 року, може бути остаточно погоджений і підписаний після звіту уряду у Верховній Раді України, орієнтовно після 16 лютого.

Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на інформаційне джерело наближене до ходу переговорів з Фондом.

Підписання меморандуму дозволить МВФ провести засідання Ради директорів Фонду, в ході якого буде вирішено питання про продовження співпраці з Україною і виділення нашій країні третього кредитного траншу в обсязі 1,7 млрд дол. Два попередні транші загальним обсягом 6,7 млрд дол. із 17,5 млрд дол. Україна отримала в 2015 році.

«Очевидно, меморандум буде підписаний після 16 лютого, коли Кабмін пройде звіт у парламенті», – сказав співрозмовник агентства.

Раніше у Мінфіні зазначали, що уряд України досі не погодив текстову частину меморандуму, який має бути відправлений до штаб-квартири Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні для завершення другого перегляду програми реформ. Водночас, у Міністерстві наголосили, що засідання Ради директорів, на якому розглядатиметься «українське» питання, може відбутися за скороченою процедурою – за два тижні після підписання меморандуму, або за звичайною процедурою – за місяць після підписання документа.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.