Холодницький: У разі переховування від слідства, Онищенка шукатиме Інтерпол

Народний депутат Олександр Онищенко, з якого Верховна Рада сьогодні зняла недоторканність, може бути оголошений в міжнародний розшук Інтерполу.холодницький

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

“Навіть за відсутності Онищенка Спеціалізована антикорупційна прокуратура та НАБ України вживатиме усіх процесуальних засобів у цій справі”, – зазначив Холодницький.

За його словами, якщо депутат буде продовжуватиме переховуватися від слідства, етапами будуть: підписання Генпрокурором повідомлення про підозру, звернення САП до суду за дозволом про затримання Онищенка та доставку до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після цього Онищенко буде оголошений у державний та міжнародний розшук і йому буде виставлено «червону картку» Інтерполу.

Раніше Холодницький повідомив, що Онищенко зараз знаходиться не в Україні.

15 червня детективи НАБУ і прокурори САП в рамках розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з Укргазвидобуванням, зробили 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті затримали 10 осіб, яких підозрюють у причетності до газовій схемі, і заарештували їх на 60 діб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.