Холодницький просить депутатів схвалити законопроект, який дозволити НАБУ прослуховувати чиновників

Голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просить депутатів схвалити законопроект, який дозволить Національному антикорупційному бюро здійснювати прослуховування незалежно від СБУ.холодницький

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Я звертаюся до народних депутатів з проханням підтримати законопроект № 4812, який дає НАБ України право самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку”, – написав він.

“Нашій роботі дуже сильно перешкоджає те, що Національне антикорупційне бюро не може самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку незалежно від Служби безпеки України. Можливість самостійно прослуховувати телефони необхідна Національному антикорупційному бюро України, щоб прискорити слідчий процес і запобігти витоку інформації, а також – це незалежність нових правоохоронних органів від старої системи”, – додав прокурор.

Холодницький запевнив, що цей законопроект поширюється не на всіх громадян, “а тільки на фігурантів кримінальних проваджень, що належать до підслідності Нацбюро, тобто ТОП-посадовців”.

Також він заявив, що НАБУ не матиме можливості, як і зараз, прослуховувати народних депутатів – на це потрібна згода Верховної Ради.

Холодницький також додав, що уряд вже включив НАБУ до переліку державних органів, яким надано право здійснювати розроблення, виготовлення, реалізацію та придбання спец засобів для прослуховування.

“НАБУ уже має достатньо технічних засобів для реалізації цієї можливості, а також – співробітників, які будуть це робити”, – запевнив прокурор.

Він також додав, що пункт автономного прослуховування для вже прописаний у новому тексті меморандуму між Україною та МВФ.

Як відомо, раніше з таким проханням до депутатів звертався і голова НАБУ Артем Ситник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.