Парламент призначив членів Ради Нацбанку за своєю квотою

ВР прийняла в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг», реєстр. № 2413а, поданий Президентом України.

За дане рішення проголосувало 235 депутатів.

Як розповів народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Михайло Довбенко, даним проектом Закону пропонується здійснити перерозподіл повноважень державного регулювання фінансової діяльності від Національної комісії до Національного банку України та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

«Законопроектом передбачено, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку здійснюватиме регулювання усіх видів діяльності, яка пов’язана з цінними паперами та фондовим ринком, а також регулювання системи накопичувального пенсійного забезпечення та діяльності недержавних пенсійних фондів, включаючи їх адміністрування. До повноважень Національного банку України, відповідно до положень законопроекту, пропонується віднести державне регулювання страхової діяльності, системи кредитної кооперації та усіх інших видів небанківських фінансових послуг, які не пов’язані з ринками цінних паперів та похідних (деривативів), фондовим ринком та системою накопичувального і недержавного пенсійного забезпечення», – сказав Довбенко.

Він підкреслив, що даним законопроектом підвищується ефективність державної регуляторної політики у фінансовій сфері.

«Запровадження передбачених ним змін створить правове підґрунтя для припинення дублювання функцій національних регуляторів фінансових ринків, спрощення та прозорості прийняття управлінських рішень у цій сфері, покращення умов ведення бізнесу з одночасним посиленням відповідальності суб’єктів ринку», – відзначає депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.