Кабмін виділив 24 млн грн на діяльність Держслужби ліків і контролю за наркотиками

Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення 24,373 млн грн, передбачених у державному бюджеті господарсько-фінансовому департаменту секретаріату уряду, для забезпечення функціонування Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Відповідне рішення закріплене в урядовій постанові № 463-р від 1 липня, опублікованій на офіційному сайті Кабміну.

«Уряд забезпечив фінансування Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в 2016 році, що дасть змогу виконувати в повному обсязі завдання, покладені на Держлікслужбу (Державну службу України з лікарських засобів – ред)», – наголошується в пояснювальній записці до постанови.

У документі зазначається, що 16,7 млн грн із заявлених 24 млн будуть спрямовані на виплату заробітних плат, а 1,1 млн грн – на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Розпорядником бюджетних коштів Кабмін призначив Міністерство охорони здоров`я.

Як відомо, у вересні минулого року Кабмін у рамках оптимізації роботи органів державної влади об`єднав Державну службу з питань лікарських засобів і Державну службу з контролю за наркотиками. Реорганізація відомства досі не завершена.

У травні поточного року окремі територіальні органи Держлікслужби, вичерпавши власні ресурси для виплати зарплат співробітникам, були змушені припинити роботу. Держлікслужба звернулася до уряду з проханням забезпечити фінансування відомства на частину року, щоб уникнути колапсу поставок лікарських засобів до України.

У відповідь на це Міністерство охорони здоров`я зобов`язало відновити роботу всіх підрозділів. Як пояснила прес-служба МОЗ, фінансування Держлікслужби було припинено у зв`язку з невиконаним зобов`язанням щодо об`єднання з Держслужбою з контролю за наркотиками.

Експерти не раз закликали уряд прискорити реорганізацію, щоб відомство могло повноцінно забезпечувати роботу фармацевтичного ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.