Порошенко наголошує на необхідності якнайшвидше започаткувати міжнародний механізм деокупації Криму

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності якнайшвидше започаткувати міжнародний механізм деокупації Криму.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО сьогодні у Варшаві.

«Ще раз хочу нагадати, що російська агресія почалася з окупації Криму і може бути закінчена тільки з виведенням російських військ з Криму, тому дуже важливо започаткувати міжнародний механізм деокупації Криму якомога швидше», – підкреслив Порошенко.

«Ми погодились, що це наша спільна відповідальність змінити агресивну поведінку Росії, а також продовжувати санкції проти Росії. Для цього ми маємо продемонструвати солідарність та відданість цінностям», – заявив Президент.

Президент вдячний, що НАТО підтримує Україну політчино, а також допомагає практично.

“Я впевнений, що саме в цій атмосфері відносини між НАТО та Україною будуть продовжуватися і розширюватися оптимістично в майбутньому», – підкреслив Глава держави.

Як відомо, у січні 2016 року Порошенко заявляв, що Україна планує створити міжнародний механізм повернення Криму.

«Для того, щоб створити майданчик, формат, де ми це повинні обговорювати, Україна представила абсолютно чіткі і прозорі пропозиції – там повинні бути ЄС, США, долучитися до цього повинні країни-гаранти Будапештського меморандуму. Назвати цей формат можна «Женева плюс» і негайно розпочати консультації з організації такого процесу як звільнення незаконно заарештованих та забезпечення дотримання прав кримськотатарського народу, розробка «дорожньої карти» з деокупації Криму», – наголосив Порошенко.

12 травня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій підтримав ініціативу започаткування міжнародного механізму проведення переговорів у форматі «Женева плюс» та закликав РФ розпочати переговори про повернення Криму Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.