Клімкін: Зараз тривають інтенсивні консультації щодо розробки «дорожньої карти» Мінських угод як з США, так і з Німеччиною та Францією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що зараз тривають інтенсивні консультації щодо розробки «дорожньої карти» виконання Мінських угод як з США, так і з партнерами України по «нормандському формату» Німеччиною та Францією.1846435

Про це він повідомив на спільному брифінгу з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесем Ганом, заступником генерального секретаря Зовнішньої служби ЄС Хельгою Шмідт та представниками МЗС країн «Східного партнерства» у Києві.

«Зараз ведуться інтенсивні консультації (щодо розробки «дорожньої карти» виконання Мінських угод – ред.). Ми обговорювали елементи такої «дорожньої карти» з Джоном Керрі минулого тижня, звичайно, така логіка («дорожньої карти» Мінських угод) обговорювалася під час зустрічі «Великої п’ятірки» з Україною», – заявив міністр.

«Джон Керрі цього тижня відвідає Москву, і відбуваються інтенсивні консультації як в «нормандському форматі», з нашими німецькими та французькими друзями та партнерами, так і американськими друзями і партнерами, щоб визначити основні елементи, яким чином отримати як послідовність кроків та часові рамки, але насамперед, я підкреслюю – чіткі гарантії реалізації таких кроків з боку Росії», – додав Клімкін.

Він також наголосив на тому, що Мінські домовленості не заходили в глухий кут, а Російська Федерація відмовляється їх виконувати.

”По-перше, в тупик (глухий кут – ред.) реально зайшли не Мінські домовленності. Ми маємо проблему з небажанням Росії виконувати будь-які домовленості у безпековій сфері. Росія це робить абсолютно свідомо для того, щоб в результаті створити квазіросійський протекторат на Донбасі, і намагатися цей квазіросійський протекторат інтегрувати за своєю логікою назад в Україну, як ми її розуміємо, щоб таким чином її зруйнувати”, – пояснив Клімкін.

”Усім зрозуміло, що цього ніколи не буде”, – додав міністр.

Також, за його словами, можна говорити, що Росія блокує виконання Мінських угод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.