Хатія Деканоїдзе намір піти з поста глави Нацполіціі

Хатія Деканоїдзе намір піти з поста глави Нацполіціі, щоб взяти участь в парламентських виборах цієї осені в Грузії.  В партії екс-Президента Грузії Міхеїла “Саакашвілі “Єдиний Національний рух” Хатія може піти на вибори від цієї партії.

Хатія вже написала рапорт на звільнення, і рішення по її від’їзду може бути оголошено в найближчі кілька днів. Це пов’язано з парламентськими виборами в Грузії, які повинні відбутися 8 жовтня цього року.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні, 12 липня, ухилився від прямої відповіді на питання журналістів про можливу відставку Хатіі Деканоїдзе.

“У мене немає офіційних заяв з питання звільнення з посади голови Національної поліції Хатіі Деканоїдзе .Я чув це, поширюються такі чутки. Я поки не маю ніяких офіційних заяв з цього питання.”. – заявив Аваков.

Торніке Шарашенідзе, грузинський політолог, який працював з Хатією в Грузії, передбачає, що інформація про повернення Хатіі в Грузію для участі у виборах може бути правдою.

” Хатія – одна з найбільш видатних і активних членів” Єдиного національного руху “,яка поїхала в Україну після виборів .І вона все ще залишається прихильницею Саакашвілі. Так що нічого не виключено .Тим більше, що тиждень тому до Грузії повернувся Леван … Варшаломідзе, який очолював до цього уряд автономної республіки Аджарія і який теж вважається близьким соратником Саакашвілі, як і Хатія. Так що швидше за все, це продовження тих процесів, які почалися тиждень тому, коли до нас повернувся Варшаломідзе. Він теж поїхав з Грузії після виборів “, – сказав експерт.

У самій партії “Єдиний Національний рух” інформацію про участь Хатіі в майбутніх виборах  не підтвердили і не спростували.

“Я поки не володію такою інформацією”, – заявив  керівник прес-служби партії Георгій Патарая. На момент написання цього матеріалу нам так і не вдалося додзвонитися до самої Хатіі Деканоїдзе.

Депутати в Парламент Грузії обираються строком на чотири роки. Попередні парламентські вибори пройшли в 2012 році і призвели до зміни влади в країні. Опозиційна коаліція “Грузинська мрія” об’єднана навколо мільярдера Бідзіна Іванішвілі, тоді отримала більшість місць в законодавчому органі країни, випередивши правлячу партію “Єдиний Національний Рух” Президента Міхеїла Саакашвілі. Це стало початком кінця влади Міхо. У 2013 році, після чергових Президентських виборів, він покинув свій пост і поїхав з країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.