Міністр освіти і досліджень Німеччини закликала німецьких науковців до співпраці з Україною

Федеральний міністр освіти і досліджень Німеччини наголосила, що наразі Україна перебуває у надзвичайно складній ситуації і потребує підтримки німецьких науковців.

Про це йшлося у Берліні під час зустрічі Федерального міністра освіти і досліджень Німеччини Йоганни Ванки з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

Як зазначається, зустріч відбулася в рамках конференції з питань українсько-німецького співробітництва у сфері освіти і науки “German-Ukrainian Dialogue: Prospects for Education and Science”. Дана зустріч — перша зустріч Міністра освіти і науки України та Федерального Міністра освіти і досліджень Німеччини за всю історію незалежної України.

“Ми розуміємо, що для України надзвичайно важливим є встановлення стабільності. Тоді вона буде у стані розгорнути політику відновлення. Очевидно, що після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Сході України їй потрібно вкладати додаткові кошти у безпеку та оборону, і, відповідно, на освіту і науку залишається менше коштів. Хоча німецькі науковці і сьогодні широко підтримують контакти з Україною, я закликаю їх, а також німецькі наукові інституції, посилити, наскільки це можливо, співпрацю з Україною”, — зазначила Федеральний міністр науки і досліджень Німеччини Йоганна Ванка.

Міністр освіти і науки України висловила свою вдячність німецькій колезі за підтримку і зауважила, що мир в Україні є ключовою умовою розвитку всіх сфер суспільства, особливо освіти і науки.

“Для нас неймовірно багато означає позиція Німеччини щодо ситуації в Україні. Нетерпимість до агресії Російської Федерації, нетерпимість до анексії Криму та незмінність позиції Німеччини щодо санкцій — важливі для нас сигнали. Зараз ми намагаємося втримати ситуацію в усіх сферах, в тому числі в освіті та науці, а також добитися миру, щоб наша країна у самому центрі Європи в ХХІ столітті перестала щодня втрачати життя людей”, — відзначила Л.Гриневич.

Конференція з питань українсько-німецького співробітництва у сфері освіти і науки “German-Ukrainian Dialogue: Prospects for Education and Science триває з 11 до 13 липня 2016 року у Берліні. Під час заходу члени української делегації, до якої увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, українських університетів та незалежних наукових інституцій, обмінюватимуться досвідом із німецькими колегами та відпрацьовуватимуть конкретні форми співробітництва. Окремі члени делегації візьмуть участь у засіданні білатеральної групи з науково-технічного співробітництва між Німеччиною та Україною.

Довідково: з 15 квітня 2016 року по 03 червня 2016 року Міністерство освіти і науки України та Федеральне Міністерство освіти і досліджень Німеччини проводило прийом заяв на конкурс спільних україно-німецьких науково-дослідних проектів для реалізації у 2017 — 2018 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.