Продпідрозділ ООН надасть Україні технічну допомогу в розвитку сільського господарства на 15 млн дол.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) надасть Україні технічну допомогу в розвитку сільського господарства на 15 млн дол. у рамках підписаної 13 липня Рамкової програми співробітництва для України між FAO і Міністерством аграрної політики і продовольства.

Про це повідомила заступник глави Мінагропроду Олена Ковальова.

«Підписання цієї рамкової угоди є винятково знаковою подією. Ця програма співробітництва розрахована до 2019 року і враховує всі основні пріоритети і напрями, за якими FAO буде співпрацювати з Україною. Оціночна сума, необхідна для реалізації всіх ініціатив FAO в Україні, на сьогодні становить близько 15 млн дол.», – сказала заступник міністра, зазначивши, що продпідрозділ ООН може виступати як ключовим донором, так і залучати до реалізації проектів інших інвесторів.

Ковальова відзначила, що, зокрема, FAO надасть допомогу Україні в переході на санітарні та фітосанітарні стандарти ЄС, а також у створенні відкритих баз даних проектів міжнародної технічної і фінансової допомоги, в яких можуть брати участь аграрії. Крім того, Мінагропрод спільно з FAO планує запустити програми популяризації здорового харчування в школах.

«Ми будемо впроваджувати програми поліпшення дитячого харчування у школах, наприклад, такі як «Овочевий мікс», у рамках якої ми будемо організовувати постачання шкіл наборами овочів для дітей. Закупівля проводитиметься у місцевих фермерів. Або, наприклад, «Шкільне молоко». Спочатку будуть пілотні проекти, а потім запуск по всій країні», – сказала Ковальова.

Як відомо, FAO також надає допомогу фермерам і сільському населенню, які постраждали від воєнної агресії Росії в Донецькій і Луганській областях. Зокрема, навесні спільно з урядом Канади за рахунок асигнувань у сумі 3 млн канадських дол. організація надала 14 тисячам дрібних фермерів птицю, кроликів, корм для них, а також і насіння для посадки картоплі та інших овочів. Торік навесні організація надала домогосподарствам на сході України посадкову картоплю, а восени – курчат і тримісячний запас корму для них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.