Сьогодні судитимуть суддю, що відпустила підозрюваного в розстрілі 39 майданівців екс-командира “Беркута”

Судове засідання справи судді Волкової розпочнеться о 14:00 у Шевченківському районному суді м. Києва за адресою вул. Вознесенський узвіз, 10Б. Про це повідомляє прес-служба коаліції громадських організацій та експертів “Реанімаційний пакет реформ”.

Світлана Волкова – суддя Печерського районного суду Києва, яка 19 вересня 2014 року прийняла рішення про звільнення з-під варти екс-командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення “Беркут” Дмитра Садовника, який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській. Волкова призначила підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і звільнила його з-під варти в залі судового засідання.

Прокуратура Києва оголосила про підозру судді у винесенні нею завідомо неправосудного рішення, що призвело до тяжких наслідків. Довгий час суддя саботувала розгляд матеріалів справи, що унеможливлювало їх передачу в суд. У жовтні 2015 року ВККС відсторонила Волкову з посади.

У 2016 році Вища рада юстиції внесла до Верховної Ради подання щодо звільнення Світлани Волкової з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги судді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.