В Одесі на Потьомкінських сходах тисячі людей взяли участь у перегляді німого фільму «Шерлок Холмс»

В Одесі на Потьомкінських сходах тисячі людей взяли участь у перегляді німого фільму знаменитого режисера Артура Бертелета «Шерлок Холмс», знятого у 1916 році.
Open-air показ відбувся в ніч на 17 липня у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю.
Це перший у світі фільм про детектива Холмса, картині цього року виповнюється 100 років.
Довгий час фільм вважався втраченим. Проте рік тому Французька сінематека повідомила, що в архівах було знайдено 7 котушок плівки з копіями оригінального фільму.
Спеціально для цього показу один із провідних світових композиторів німого кіно Дональд Сосін і його колега – композитор Пітер Брейнер – створили музичний супровід до німої картини для оркестру у складі 45 інструментів.
Сосін особисто презентував фільм на Потьомкінських сходах і подякував симфонічному оркестру Одеського національного академічного театру опери та балету під керівництвом Ігоря Шаврука за втілення проекту.
Сосін був офіційним піаністом у Метрополітен-музеї (Нью-Йорк) у 1979-1984 роках і продовжує там виступати. Він грав у бродвейських шоу, написав музику до 50-ти мюзиклів і створив тисячі пісень для Hal Leonard Corporation і Warner Bros. Music.
«Шерлок Холмс» американського режисера Бертелета складається з чотирьох частин: «Листи від крон-принца», «Моріарті проти Шерлока Холмса», «Трагічна ніч» і «Тріумф Шерлока Холмса». Головну роль у фільмі виконав театральний актор Вільям Жиллєт. Вважається, що саме Жиллєт привніс в образ Холмса нові деталі, що згодом стали «візитівкою» знаменитого детектива: саме у 1916 році глядачі вперше побачили Шерлока у мисливському капелюсі, який курить трубку і користується тростиною.
7-й ОМКФ проходить в Одесі 15-23 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.