Геращенко звернулась до міжнародних партнерів щодо проблеми невиконання РФ Мінських угод

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко з парламентської трибуни звернулась до країн-партнерів щодо проблеми невиконання РФ Мінських угод.

«Хочу звернути увагу наших міжнародних партнерів на те, що відбувається з невиконанням гуманітарних аспектів Мінських угод з боку Російської Федерації і контрольованою нею бойовиків. Ми разом з колегам по комітету з прав людини та закордонних справ підготували відповідну заяву, я дуже сподіваюся що Верховна Рада України проголосує», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що рік тому було підписано Мінські угоди, але світ впершу чергу звертає увагу на політичний блок Мінських угод, в той час за словами Геращенко «ключовими та принциповими є саме гуманітарні аспекти».

«На сьогодні в полоні бойовиків залишаються за уточненою інформацією Служби безпеки України – 137 українців, з них 10 перебувають у тюрмах РФ. Минулого тижня бойовики зробили шокуючу заяву, яка за своїм цинізмом нагадує риторику ІДІЛ відносно того, що вони можуть застосувати до українців смертну кару базуючись на кримінальному кодексі неіснуючої країни радянського союзу.

Ми розцінюємо ці жахливі заяви не просто як шантаж України та знущання над родичами заручників – це надзвичайно серйозний тиск на заручників та небезпека їх життю. Нажаль ми не почули жодної реакції жодної країни світу, жодної гуманітарної організації, жодної парламентської Асамблеї. Тому від парламенту України ми хочемо звернутися до наших міжнародних партнерів з вимогою в першу чергу вимагати від РФ контрольованою нею бойовиків поважати права людини, право людини на життя, і вимагати звільнення наших заручників. Прошу вас підтримати таку заяву підготовлену трьома комітетами ВР», – заявила Геращенко.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.