Парламент прийняв в першому читанні безвізовий законопроект щодо виявлення корупційних злочинів

Рада прийняла за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»,  реєстр.№4056. За відповідне рішення проголосувало 282 депутати.

Перед голосуванням Закону, народний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко звернулася до Парламенту підтримати усі безвізові законопроекти.

«Прошу Вас прийняти запропоновані законопроекти за основу та в цілому. Оскільки, цього тижня група високо рівня країн Європейського союзу буде давати відповідні рекомендації по безвізовому режиму. Також європейська комісія так само буде давати відповідні рекомендації Раді ЄС, потім це питання буде розглядатися Європейським парламентом. Пам’ятайте, зараз вирішується доля чи буде Україна в одному пакеті з Грузією. Чи ту країну, яка виконує своє домашнє завдання від’єднають, ми повинні  усвідомлювати відповідні ризики», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що Президент України Петро Порошенко ще в грудні 2015 року під час міні саміту в Брюсселі домігся того, що Україна практично авансом отримали позитивну шосту доповідь ЄС.

«Насправді, це поставлено Європейською комісією як наше домашнє завдання.  Сьогодні відповідальність лежить на всіх депутатах Верховної Ради України, на кожній фракції. Тому, ми маємо прийняти ці законопроекти в цілому», – підкреслила Геращенко.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.