Біля Одеської ОДА працюватиме українська хата з реєстрації шлюбів

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що біля обладміністрації будують українську хату для цілодобової експрес-реєстрації шлюбів, за принципом американського Лас-Вегаса.13754315_1242434262453619_4961170681430401525_n

Про це Саакашвілі заявив сьогодні ввечері на брифінгу.

«Ми будуємо цю українську хату для того, щоб люди мали можливість 24 години на добу реєструвати шлюб. Практично вдень і вночі, природно, напередодні попередивши реєстратора, за якийсь часовий проміжок, скажімо, за годину-півтори», – заявив Саакашвілі. Він додав, що при цьому будуть дотримуватися всі передбачені законом процедури.

За його словами, така процедура була організована свого часу в Грузії – в містах Сігнагі і Батумі.

«Аналогічна процедура здійснюється і в Лас-Вегасі. Вважаю, що Одеса ніяк не повинна відставати від Грузії і Америки. Тим більше, що це дуже допомагає як туризму, так і демографії. Одеса – це туристичний центр, де зустрічаються, в тому числі, українці з усього світу», – сказав глава ОДА.

Він зазначив, що чиновники Одеської мерії сьогодні обурювалися зведенням української хати на проспекті Шевченка – перед ОДА.

«Наші юристи дізнавалися, щоб отримати дозвіл на зведення такої тимчасової будови в Одесі, потрібно витратити 3 місяці! Власне, так і по всій Україні. Якщо хочеш отримати дозвіл швидко, потрібно платити хабар», – підкреслив Саакашвілі.

За його словами, з ОДА до міськради направлено лист про те, що ця будова – тимчасова. Чекати 3 місяці для отримання дозволу на установку об`єкта в обладміністрації не мають наміру.

«Я не буду чекати 3 місяці, тому що літо пройде, люди роз`їдуться і знову все потоне в бюрократію… Якщо щось необхідно для потреб суспільства, це потрібно робити швидко», – підкреслив Саакашвілі.

Він зазначив, що через кілька днів об`єкт, який почали в суботу, буде готовий. Є попередня домовленість з міністром юстиції Павлом Петренком про те, що на початку серпня в згаданій «хаті» відбудуться перші одруження.

http://

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.