Папа Римський закликав до “милосердя і мудрості” щодо біженців

Папа Римський Франциск закликає до прийняття біженців та вирішувати проблему міграційної кризи з “мудрістю і милосердям”.

Про це він заявив у своїй промові у Кракові під час Світових днів молоді, повідомляє Польське радіо.

Папа звернув увагу на те, що у вирішенні проблеми міграції потрібна “мудрість і милосердя, аби здолати страхи й чинити найвище благо”.

На думку понтифіка, слід докладати значних зусиль на міжнародному рівні, аби владнати конфлікти і війни, що змушують багатьох людей полишати власні домівки й батьківщину.

“Йдеться про те, аби робити все, що в наших силах, заради полегшення їхніх страждань, аби невтомно, мудро і постійно діяти заради справедливості та миру, конкретними фактами даючи свідоцтво про людські та християнські цінності”, – сказав Папа Римський.

Франциск наголосив на тому, що потрібно визначити причини еміграції з Польщі і полегшити повернення тим, хто бажає вернутися.

“А заразом потрібно бути готовими прийняти тих людей, що тікають від воєн та голоду; потрібна солідарність з людьми, що були позбавлені елементарних прав, у тому числі права на вільне та безперешкодне сповідування своєї віри”, – резюмував папа Франциск.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск заявив, що всім нам потрібно визнати, що сучасний світ перебуває у стані війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.