У справі про незаконне прослуховування винними можуть бути детектив НАБУ та працівник СБУ одночасно – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що у справі про незаконне прослуховування винним можуть бути детектив Національного антикорупційного бюро та працівник Служби безпеки одночасно.

Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

”Версій про винного є декілька – або це працівник СБУ, що невірно надав інформацію про телефони підозрюваного детективу, або це детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обоє разом”, – заявив Луценко, нагадавши, що в ГПУ за заявою СБУ порушена справа про незаконне прослуховування телефона, яке ініціював детектив НАБУ.

”Я не збираюся ділити правоохоронні системи на хороші і погані. Незаконне прослуховування – порушення закону, хто б його не вчинив”, – додав Луценко.

При цьому він заявив, що розглядає НАБУ як партнерів у боротьбі із злочинністю та корупцією.

”Не прикриваю жодного прокурора, навпаки при потребі одягаю ”своїм” зрадникам наручники. Сподіваюся на таку ж позицію керівника НАБУ, тому завчасно попередив А. Ситника про заплановану слідчу дію”, – підкреслив Луценко.

Також генпрокурор сказав, що обшук в НАБУ вже закінчено.

Генпрокурор наголосив, що жодна структура не повинна бути недоторканною для перевірок, і що не варто штучно створювати ворогів серед партнерів.

Як відомо, сьогодні слідчо-оперативна група ГПУ прибула до НАБУ, де провела виїмку документів.
Луценко заявив, що таким чином ГПУ перевіряє інформацію Служби безпеки про незаконне прослуховування телефону непричетної до кримінальної справи НАБУ особи.
НАБУ вважає незаконною ухвалу суду про обшук у відомстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.