Підозру судді Чаусу вручать 11 серпня, САП сподівається на позачергове засідання ВР

Підозра судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу, якого викрили на хабарі у розмірі 150 тис. дол., буде вручена 11 серпня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура сподівається на скликання позачергового засідання Верховної Ради для позбавлення Чауса суддівського імунітету.

Про це повідомив заступник керівника САП Володимир Кривенко в ефірі «112 Україна».

«Керівник САП – заступник генпрокурора Холодницький Назар наразі перебуває в закордонному відрядженні, а за законом лише він має підписати підозру судді. Підозра вже готова, електронним засобами зав’язку вже відправлена Назару Івановичу. Я думаю, що він у Латвії вичитає її і сьогодні при поверненні, о 20.00 він повертається, підпише (підозру), і ми завтра вже повідомимо суддю процесуально по всій процедурі про підозру», – заявив він.

«Наступним нашим кроком, після повідомлення про підозру, буде звернення до Верховного суду України, щоб саме голова ВСУ звернувся з клопотанням до Верховної Ради про позбавлення суддівського імунітету цього судді», – сказав Кривенко.

«Будемо клопотати, щоб голова ВСУ невідкладно звернувся до ВР, будемо звертатися до голови ВР, якщо буде така можливість, щоб зібрати позачергову сесію для вирішення цього питання. Ми розуміємо, що шансів мало, всі наші депутати дуже люблять відпочивати… Чи буде в них час? Чи буде можливість зібратися? Але ми в рамках закону все можливе від нас виконаємо», – зауважив він.

Раніше НАБУ заявило про викриття 9 серпня судді Дніпровського районного суду Києва, який отримав хабар у розмірі 150 тис. дол.

Пізніше заступник генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що викритий у хабарі в сумі 150 тис. доларів суддя Дніпровського райсуду Києва Чаус не може бути затриманий та взятий під варту через суддівський імунітет.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.