Байден: Тиск на РФ зберігатиметься до повного виконання нею Мінських угод

Віце-президент США Джо Байден наголошує, що тиск на РФ зберігатиметься до повного виконання нею зобов`язань відповідно до Мінських угод.

Про це він пише у своїй статті для видання Foreign Affairs.

Як зауважив віце-президент США, у відношеннях з Росією Сполучені Штати повинні продовжувати дотримуватися політики, яка поєднує невідкладну потребу стримування РФ, з одного боку, та обачного слідування тактичній взаємодії та стратегічній стабільності з іншого.

”Незаконна спроба Росії анексувати Крим та її подальша агресія на сході України порушує фундаментальні принципи порядку, який встановився після ”холодної війни”: суверенітету та непорушності кордонів у Європі. У відповідь ми згуртували наших союзників у Європі та по світу, щоб накласти відчутну ціну на Москву, даючи чітко зрозуміти, що цей тиск триватиме, поки Росія не стане дотримуватись своїх зобов`язань в рамках угод, досягнутих в Мінську з метою припинення конфлікту”, – наголосив Байден.

Разом з тим він заявив, що запровадження європейської ініціативи засвідчення оборонної підтримки континенту (European Reassurance Initiative), яка передбачає виділення 3,4 млрд доларів на підтримку союзників по Організації північно-атлантичного договору (НАТО) та посилення військової присутності НАТО у Польщі та країнах Балтії, зміцнить європейських союзників та забезпечить міцний захист проти подальшої російської агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.