САП передасть Інтерполу документи для оголошення Онищенка у міжнародний розшук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) сьогодні планує передати до українського бюро Інтерполу ухвалу суду про затримання народного депутата Олександра Онищенка для оголошення його у міжнародний розшук.

Про це повідомив заступник керівника САП Володимир Кривенко в ефірі «112 Україна».

«Солом’янський суд дав дозвіл на його (Онищенка – ред.) затримання для його доставлення в суд для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наш наступний крок – сьогодні ми готуємось подати ухвалу суду про затримання Олександра Романовича до українського бюро Інтерполу», – заявив він.

«Спробуємо спрацювати з іноземними партнерами оперативно, щоб була виставлена так звана «червона картка», і Олександр Романович, якщо він буде перебувати в одній з країн, на яку поширюється юрисдикція Інтерполу, міг бути оперативно затриманий», – додав Кривенко.

«Після його затримання будемо вирішувати питання, згідно з чинним законодавством, про екстрадицію та подальший розгляд клопотання про тримання під вартою», – зауважив заступник керівника САП.

Нагадаємо, в червні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування».

Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Олександр Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України. Наразі Онищенко, за останніми даними, перебуває у Лондоні.

Генпрокурор Юрій Луценко 27 липня підписав повідомлення про підозру Онищенку.
НАБУ вже двічі викликало його на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з’явився.

5 серпня в Антикорупційному бюро заявили, що детективи готують клопотання до суду про примусовий привід підозрюваного, і після відповідної ухвали вони зможуть оголосити Онищенка у всеукраїнський та міжнародний розшуки.

9 серпня Солом’янський районний суд Києва дозволив затримати народного депутата Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.