Луценко анонсує нові затримання у справі екс-міністра доходів і зборів Клименка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсує нові затримання у справі колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це генпрокурор повідомив на брифінгу в Києві.

«Це (затримання колишнього першого заступника голови Державної податкової служби Андрія Головача та ще чотирьох колишніх посадовців податкових органів – ред.) перша публічна акція ГПУ у справі Клименка. Наступна акція відбудеться десь наступного місяця», – заявив він.

«Ми розраховуємо на те, що ці посадовці, принаймні нижчий рівень, будуть співпрацювати зі слідством, давати покази на тих, хто примушував їх робити незаконні дії по розграбуванню держбюджету на 3 млрд», – сказав генпрокурор.

«Я глибоко сумніваюся, що, наприклад, заступник податкової адміністрації одного з районів Києва особисто бачила ці 3 млрд. Вона підписувала документи, хто їй давав накази, що вона отримувала взамін, вона має надати покази слідству. Після цього ми не будемо наполягати на арешті в СІЗО…звичайно, при цьому відбудеться конфіскація майна всіх затриманих”, – додав Луценко.

«Ніхто не збирається прощати навіть так званим мілким виконавцям, тому що, власне, великі злодійства робляться мілкими виконавцями, і вони будуть відповідати. Заключать угоду – значить будуть менше сидіти в тюрмі або умовний термін отримають, але конфіскація майна неминуча. Щодо великих організаторів – і Головач, та інші діячі, які ще в нас попереду, а їх буде декілька десятків – будуть відповідати і тюремним терміном, і повною конфіскацією», – наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, 9 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що суд заарештував колишнього першого заступника голови Державної податкової служби Андрія Головача з можливістю внесення застави в 200 млн гривень. «В рамках розслідування справи В. Януковича Військова прокуратура разом з СБУ затримала і провела обшук у колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал- полковника Головача», – написав він.

За словами генпрокурора, одночасно було затримано ще четверо посадовців податкових органів часів міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

«В цілому вони підозрюються в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам з ознаками фіктивності, що знаходилися під контролем злочинної групи Януковича, Азарова, Клименка на суму 3 млрд 166 млн 90 тис. грн», – повідомив Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.