Президент закликає Верховну Раду прийняти останні законопроекти з «безвізового пакету» у відповідності до вимог ЄС

Президент Петро Порошенко звернувся до депутатів Верховної Ради України із закликом підтримати останні законопроекти, необхідні для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України, у редакції, яка відповідає вимогам Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«Вихід з парламентсько-урядової кризи потребує швидких і рішучих дій, але ця криза жодним чином не повинна перешкоджати європейській інтеграції України. Залишився буквально один-єдиний день, навіть лише вечір, для ухвалення останніх кількох законів, які відчиняють двері громадянам України для безвізових поїздок до країн Євросоюзу», – відзначив Глава держави.

Президент підкреслив, що одразу ж після прийняття цих останніх законів Єврокомісія почне формалізацію процесу запровадження безвізового режиму. Про намір підтримати їх заявили всі проєвропейські фракції. «І це не може не тішити. Та от що насторожує, і навіть тривожить, так це бажання деяких депутатів і цілих комітетів «поліпшити» ці документи», – сказав Петро Порошенко, зазначивши, що голосувати треба саме в тій редакції, якої вимагає Європейський Союз, адже «це їхні правила, і до них нас ніхто не силує».

Глава держави наголосив на тому, що є чіткий запит суспільства прийняти ці нововведення. Більшість з них стосуються так чи інакше питань боротьби з корупцією. «І це насамперед наш український інтерес. Це нам потрібно в першу чергу, а не Євросоюзу», – заявив Петро Порошенко.

«Прошу вас, як давно радять нам європейці, грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами», – відзначив Президент.

Глава держави особливо підкреслив, що у ці дні країна відзначає річницю перемоги Революції Гідності і вшановує пам’ять героїв Небесної сотні, вбитих кривавим режимом. «Слідство у цих справах зібрало доказову базу, і є юридичні підстави карати винних. Тому прошу вас саме сьогодні прийняти ще два закони. Один з них має відкрити шлях до заочного судочинства над організаторами жахливих нелюдських злочинів проти учасників Революції Гідності. Інший – повернути до бюджету награбоване організованим злочинним угрупуванням Януковича і використати цей ресурс на зміцнення обороноздатності країни», – сказав Петро Порошенко.

Інформаційне агентство «Центр новин»      

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.