Путін обговорив із російським Радбезом заходи безпеки в окупованому Криму

У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін обговорив із російським Радою безпеки «додаткові» заходи безпеки в окупованому Криму після нібито запобігання теракту на півострові.

Про це повідомляє російське видання “Інтерфакс“.

Глава держави провів оперативну нараду з членами Ради безпеки, на якій обговорювалися додаткові заходи забезпечення безпеки громадян і життєво важливих об`єктів інфраструктури Криму у зв`язку з запобіганням спецслужбами РФ теракту на півострові. Докладно розглядалися сценарії заходів антитерористичної безпеки на сухопутному кордоні, в морській акваторії та в повітряному просторі Криму.

У нараді взяли участь глава російського уряду Дмитро Медведєв, глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов, голова Міноборони Сергій Шойгу, глава МЗС Сергій Лавров, директор служби зовнішньої розвідки Михайло Фрадков, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, директор ФСБ Олександр Бортніков.

Як відомо, вчора у ФСБ Росії заявили, що нібито відвернули вчинення в Криму терористичних актів, підготованих Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об’єктами яких були критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова. У ФСБ стверджують, що в результаті оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ виявлена група диверсантів. Також у ФСБ заявили про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України.

Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито були вчинені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств.

«Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою Збройних сил України», – стверджує спецслужба Росії.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував загибель російських військовослужбовців при нібито запобіганні теракту в Криму, заявивши, що «ми повз таке проходити не будемо». При цьому, він заявив, що Україна “переходить до терору”. Також Путін вважає, що Європа і США “повинні вплинути на українську владу у зв’язку з придуманою ФСБ спробою “теракту”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.