Путін в п’ятницю приїде до окупованого Криму

Президент РФ Володимир Путін в кінці тижня планує відвідати окупований Крим.

Про це пише РБК з посиланням на двох співрозмовників, близьких до Кремля, а також джерело, близьке до повпредства Південного федерального округу.

Попередньо візит заплановано на п’ятницю.

За словами співрозмовників, Путін може поспілкуватися з місцевими чиновниками та відвідати молодіжний табір “Таврида”, який розташований недалеко від Севастополя.

У прес-службі Кремля не змогли надати РБК оперативний коментар. Так званий віце-прем’єр Криму Дмитро Полонський відмовився від коментарів, переадресувавши кореспондента в прес-службу російського президента.

Як пише РБК, Крим Путін традиційно відвідує в серпні. У 2014 році він виступав перед членами Федеральних зборів і спілкувався з діячами культури, а рік тому він занурювався на батискафі на дно Чорного моря біля берегів півострова.

Варто відзначити, що його візит має відбутися через два тижні після того, як ФСБ Росії затримала “українських диверсантів”.

Як відомо, 10 серпня, у ФСБ Росії заявили, що нібито відвернули вчинення в Криму терористичних актів, підготованих Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об’єктами яких були критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова. У ФСБ стверджують, що в результаті оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ виявлена група диверсантів. Також у ФСБ заявили про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України.

Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито були вчинені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств.

«Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою Збройних сил України», – стверджує спецслужба Росії.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними».

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українці утриматися від поїздок до півострова.

11 серпня, Президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.