Італія виступає за зняття санкцій з Росію в разі виконання нею Мінських угод

Матео РенціПрем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив про те, що Європейському Союзу вдасться закрити питання санкцій якомога скоріше.

Про це пише видання “Мессаггеро”.

За словами Маттео Ренці, про зняття санкцій можна говорити лише за умови виконання Мінських угод.

Він також зауважив, що його уряд приймав присягу 22 лютого 2014 року – одразу після подій на Майдані, “які позначили зростання напруженості у відносинах між Києвом і Москвою”.

“Тепер же потрібно з усією рішучістю виконувати мінські угоди: це умова до повного потепління відносин. Ц ене буде легко, але Італія йде у цьому напрямку”, – наголосив він.

“Сподіваюся, ми зможемо закрити питання санкцій якнайскоріше, а Мінські угоди мають бути виконані”, – підкреслив прем’єр Італії.

“Росія повинна дотримуватися принципів поваги до незалежності і суверенітету України, а окремим районам сходу України має бути надана така автономія, що передбачена мінськими угодами”, – наголосив він.

Ренці також повідомив, що 18 червня він відвідає Росію на запрошення президента РФ Володимира Путіна, яке він зробив під час минулої зустрічі в березні 2015 року.

“Абсурдно було б не поєднувати свої сили у боротьбі з “Ісламською державою”, адже роль Росії дуже важлива”, – заявив італійський прем’єр.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.