ЄС виключить із санкційного списку Богатирьову

Європейський Союз на початку березня продовжить обмежувальні заходи, запроваджені проти колишніх українських високопосадовців, але виключить із “чорного списку” екс-міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело у керівній інституції ЄС.

“ЄС продовжить блокування активів 16 українських осіб, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів. Нині санкції діють стосовно 17 таких осіб, включаючи Віктора Януковича та народного депутата Сергія Клюєва. Але Раїсу Богатирьову (колишній міністр охорони здоров’я – Ред.) із цього “чорного” списку буде виключено. За наявною інформацією, її майно нібито було повернуто державі Україна”, – розповів співрозмовник агентства.

Також, за свідченнями джерела, у березні на подальші шість місяців будуть продовжені обмежувальні заходи ЄС, уведені проти російських, кримських, сепаратистсько-терористичних діячів, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Йдеться про 149 осіб та 73 установ. Водночас перелік фізичних осіб буде переглянутий та змінений у зв’язку з тим, що деяких з них вже немає у живих.

Як повідомляла Європейська правда, 28 січня Суд ЄС визнавнеправомірними рішення Євросоюзу про санкції проти низки українських посадовців.

При цьому  було скасовано виключно той арешт активів, що діяв з березня 2014 по березень 2015 року.

Формально Рада ЄС може також продовжити на наступний рік  нову хвилю санкцій попри винесене рішення, але такі дії можуть потягнути політичні наслідки для країн-членів ЄС та їх стосунків з судовою владою Євросоюзу.

Джерело: Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.