Савченко звернулась до Тимошенко щодо прийнятого ВР закону “день за два в СІЗО”

Народний депутат України Надія Савченко виступає проти внесення змін до ініційованого нею закону про зарахування дня в СІЗО як двох днів позбавлення волі за вироком суду.

Відповідне звернення до лідера її фракції “Батьківщина” Юлії Тимошенко від 15 лютого оприлюднено у Facebook Надії Савченко, яку незаконно утримують за ґратами в Росії.

Текст листа Надії Савченко:

Юлія Володимирівна!

Змушена звернутися до Вас з приводу нещодавно прийнятого Верховною Радою закону стосовно день за два в СІЗО (3413).
Якщо я правильно розумію, то ми працюємо в одній команді. Правда трохи важко чути один одного, коли хтось на волі, а хтось в неволі…

Та сподіваюсь Ви мене почуєте. І Ви, і я, з власного досвіду добре знаємо недосконалість пострадянської судової системи і розуміємо, що її необхідно змінювати на краще. Коли Ви вже були політиком – я ще в школу ходила, і кожного разу на мітингах, чи то проти тоді існуючої влади, чи то перед черговими виборами я від політиків тільки те і чула, що ми працювали, ми намагалися, але нам перешкоджали і тому ми нічого не зробили, але ви люди, нам вірте, за нас, знову, проголосуйте і ми все зробимо – жити стане краще!

Кожного разу, слухаючи такі слова з високих трибун, я все думала, коли вже нарешті прийде та влада, яка скаже: ми зробили! Впроваджуючи закон “день за два в СІЗО”, я аж ніяк не думала, що ми будемо робити крок вперед і два назад, і знову топтатися на місці. Цей закон – відправний рубіж для зміни всієї судочинної системи і не потрібно його саботувати, щоб заробляти собі плюсики перед виборцями. Потрібно просто не лінуватися працювати багато і швидко далі, щоб рухатись вперед і щоб цей закон дав свій позитивний результат в новій, цілісній і збалансованій судочинній системі!

Коли я пропонувала цей закон, то задумувала його, як метод прискорення для чесної і ефективної роботи слідства, щоб люди не сиділи по вісім років в СІЗО без суду і слідства, поки хтось там довго думає, як краще сфабрикувати справу проти невинної людини і засадити її для того, щоб показати високі показники розкриття злочинів і видимість ефективної роботи слідства.

Так, цей закон не міг не відкрити “скриньку Пандори” і для справжніх злочинців, але це означає, що треба було краще працювати, а тепер це стане наукою нам всім.

Цей закон можна було почати застосовувати до тих, хто ще й досі, на даний час, сидить в СІЗО без вироку, а терміни по розрахунку день за два, вже виходять навіть коли їх осудять по максимальному терміну. Тим, хто вже відбуває покарання в колоніях за старими законами можна було почати робити перерахунок через рік, як закон набрав силу і показав себе в дії. Якось дуже поспішили виконувати і критикувати. А критикувати у нас найкраще вміють! Тому я повинна захистити те вірне і розумне, що ми почали робити і повинні довести до кінця!

Я проти внесення будь яких змін в даний закон і захищаю його в такій редакції, в якій він був прийнятий, навіть знаходячись в цій в’язниці всіх народів – Росії!

15.02.2016

 

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.