За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів

Ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням “режиму тиші”, за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: 6 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 13 – на Донецькому та 2 – Луганському.

Про це повідомляє штаб АТО.

Так, на Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника відбулися в районі населеного пункту Луганське та поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине – Талаківка, де терористи стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також поблизу Широкиного вогонь вів ворожий снайпер та застосовувалася стрілецька зброя.

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї обстріляли Станицю Луганську та Новозванівку. Окрім того, по позиціях українських захисників біля Станиці Луганської відкрив вогонь снайпер.

На Донецькому та Маріупольському напрямках зафіксовано проліт 5 БПЛА.

Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод.

Днями, у результаті оперативних заходів, проведених представниками ССО Збройних Сил України, у селі Безгинове Новоайдарського району Луганської області, що поруч з лінією розмежування, виявлено схрон з боєприпасами. А саме: десятки ящиків з набоями різних калібрів, в тому числі бронебійні та снайперські, сигнальні ракети, тротилові шашки, протитанкові міни, гранати, що вкотре вказує на присутність російського агресора на території України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.