ВР дала згоду на затримання та арешт судді-хабарника Чауса

Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса. 

Як повідомляє кореспондент ІА “Центр новин”, народні депутати підтримали Проект Постанови про надання згоди на затримання судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса М.О., реєстр. №5070. За відповідне рішення проголосувало 281 депутатів.

Також депутати підтримали Проект Постанови про надання згоди на арешт (взяття під варту) судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса М.О., реєстр. №5071. За відповідне рішення проголосували 279 депутатів.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро 9 серпня задокументувало факт одержання суддею Чаусом хабара в сумі 150 тис. доларів. Однак затримати суддю правоохоронці не змогли через суддівський імунітет.
Чаус 11 серпня не з’явився до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вручення йому підозри про скоєння злочину.
16 серпня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що направив на розгляд профільного парламентського комітету подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт Чауса.
Сьогодні, 6 вересня, секретар Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Андрій Лозовий повідомив, що комітет рекомендував парламенту надати згоду на арешт Чауса.
Водночас, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, суддя Чаус втік до Криму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.