В Україні планують провести інформаційну кампанію “Крим – це Україна” на підтримку кримськотатарського народу

Міністерство інформаційної політики України в рамках кампанії “Крим – це Україна” приверне увагу українців до проблеми анексії півострова, до порушень прав українців у Криму, а також підтримає українців, що живуть на анексованою території.

Про це сьогодні розповіла радник міністра з питань інформаційної політики Еміне Джеппаров на прес-конференції в Києві.

“Дуже сподіваюся, що наша інформаційна кампанія стане для тих українців, які сьогодні живуть на материковій частині, своєрідним поштовхом і питанням “а що для мене Крим?”. Ця кампанія, в першу чергу, для тих українців, які сьогодні живуть в Криму, які опинилися в жахливих умовах, коли окупант диктує, як жити, що говорити, для тих українців, які розгорнули велику ненасильницький опір агресії, – мова йде про кримськотатарський народ, який став заручником ситуації”, – зазначила радник міністра.

Вона розповіла, що в рамках інформаційної кампанії міністерство попросило відомих людей звернутися з меседжами до українців в Криму і на материковій частині з надією на повернення півострова Україні.

“Технічно наша кампанія складається з декількох частин. Перше – це відеоролики, яких буде близько 20. Це меседжі різних людей і ролики, які будуть присвячені 26 лютого, коли патріоти України вийшли під парламент Криму і не дали проголосувати за сепаратистські рішення. Буде ролик, присвячений загальній оцінці правопорушень в Криму “, – повідомила Е.Джеппар.

Друга частина інформаційної кампанії, за її словами, – це білборди, які на початку березня з’являться в Києві і областях України.

“На цих бордах відомі люди розкажуть про своє ставлення до Криму”, – додала вона.

Крім того, зазначила радник міністра, Мінінформполітікі ініціювало створення документального фільму про анексію Криму.

“Фільм дасть відповідь, чому в усьому світі це називають анексією. Головний герой фільм – дослідник-європеєць, який приїхав і хоче з’ясувати для себе, що відбувалося в Криму. Сподіваюся, що цей фільм буде європейським, зваженим і цікавим для глядача”, – сказала Е.Джеппар.

Вона висловила надію на те, що фільм, розрахований на емпатію, дозволить кожному “через почуття стати частиною тих жахливих подій, які мали місце в 2014 році”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.