Ірина Геращенко: Ключовою темою засідання Контактної групи 21 вересня в Мінську буде звільнення заручників

Ключовою темою наступного засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі 21 вересня в Мінську буде звільнення заручників.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«В Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, що пройшло 6 вересня, за ініціативою української сторони було прийнято рішення, що питання звільнення заручників, в тому числі і відсутність контактів з родинами (зокрема, неможливість телефонних дзвінків чи листування), буде обговорюватися як спеціальне і пріоритетне питання 21 вересня», – зауважила вона.

«Мені видається важливим, щоб всі учасники мінського процесу 21 вересня прозвітували, що зроблено цього року в питанні звільнення заручників і як реально розблокувати цей процес, щоб родини по обидві сторони лінії зіткнення змогли, нарешті, возз’єднатися», – додала Геращенко.

Вона нагадала, що за ініціативою української сторони 13 вересня відбудеться позапланова відеоконференція ТКГ за участю представників СЦКК і СММ ОБСЄ, вона буде присвячена одній темі – дотриманню режиму тиші, встановленню сталого миру.

«А вже 21 – ключова тема: заручники! Дуже хочеться вийти на результат», – наголосила Геращенко.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі заплановано провести в Мінську 21 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.