У Кремлі заявили, що зустріч у «нормандському форматі» може відбутися після обговорення «реальних питань»

Зустріч у «нормандському форматі» на вищому рівні може відбутися лише тоді, коли будуть «реальні питання» для обговорення.

Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на запитання, чи є надія перезапустити на вищому рівні переговори у «нормандському форматі» у жовтні, Пєсков сказав: «Не йдеться про перезапуск».

«Йдеться про те, що у разі, якщо з`являться перспективи обговорення субстантивних питань, конкретних питань, пов`язаних з реалізацією Мінських домовленостей, то тоді є сенс проводити зустріч «нормандської четвірки» на вищому рівні. Для цього необхідна ситуація, коли з`являться реальні питання для обговорення», – підкреслив він.

За словами Пєскова, власне, про це президент Росії Володимир Путін сказав у Китаї главам Франції та Німеччини.

Крім того, в Кремлі заявили, що не обіцяли Німеччині режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки «не є стороною конфлікту», а Україні протистоять «збройні сили Донбасу».

«Там є режим припинення вогню, який порушується… В такому формулюванні Москва не могла обіцяти, бо Москва не є учасником цього конфлікту. Москва не може оголосити припинення вогню», – заявив Пєсков.

«Ви знаєте, що на лінії поділу з одного боку перебувають Збройні сили України, а з іншого боку перебувають «збройні сили Донбасу», тобто ополченці», – сказав Пєсков.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.